Adblocker active!

You are running an adblocker extension in your browser. If you wish to continue to this website you should disable it for this website and click Continue.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website

De waarde van een woning bepalenIedereen die een woning koopt heeft de angst teveel te betalen.

Waardebepaling woning

Het bepalen van de waarde van een woning is geen exacte wetenschap, maar rekening houdend met verschillende factoren kan de waarde nauwkeurig bepaald worden. Hieronder staat beschreven hoe je de waarde van een woning kunt bepalen met behulp van huizen.prijsverloop.nl

Zoek prijzen in postcodegebied

Stap 1: bekijk met de postcode van de woning wat de prijzen zijn voor andere vergelijkbare woningen op dezelfde lokatie

De waarde van een woning is gebaseerd op vraag en aanbod en niet op de intrinsieke waarde (wat het kost om hetzelde huis te bouwen op die plek). De beste manier om de prijs van een woning te bepalen is door recente vraag- en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen op dezelfde locatie als basis te nemen voor de waardebepaling, daarbij rekening houdend met waardevermeerderende (of verminderende) factoren en prijsontwikkeling van huizen in die buurt.

Stap 2: gebruik de prijsontwikkeling voor het postcodegebied waarin de woning staat om te bepalen wat de getoonde prijs op dit moment zou zijn

Samen met de gemiddelde prijsontwikkeling van de buurt en het prijsverloop van de vraagprijzen biedt dat nuttige informatie om de huidige waarde van een huis te kunnen inschatten. Trek daarvoor de gemiddelde stijging en/of daling door vanaf de meest recent verkochte vergelijkbare woning.

Stap 3: kijk welke verschillen in waardevermeerderende factoren er zijn om het exacte prijsverschil met de gevonden huizen te bepalen

De waardevermeerderende factoren, waarmee je de waarde van een specifieke woning nog nauwkeuriger kunt bepalen, kun je hier vinden:Waardevermeerderende factoren.
Als het huis dat je op het oog hebt niet geisoleerd is en het huis waarvan je de verkoopprijs weet wel, trek het bedrag dat isolatie zou kosten dan af van die gevonden verkoopprijs om de waarde te bepalen.

Het kadaster

Bij het kadaster kun je tegen betaling opvragen wat de verkoopprijs is geweest van een specifiek huis. kadaster.nl. Een kadastraal bericht eigendom geeft je exacte informatie over de laatste transactie voor een specifiek huis (object). Je kunt ook opvragen welke transacties er in een straat zijn geweest via het koopsommen overzicht . Hierin staat voor hoeveel de huizen in de straat zijn verkocht. Met de woningwaarde-index van het Kadaster kun je uitrekenen wat de verkoopprijs voor het huis nu zou zijn.

.

Woningmarktnieuws.

Huizenprijs stijgt door in augstus: vijf maanden in de plus

z24 .. . . Huizenprijs stijgt door in augstus: vijf maanden in de plus . z24 .. Kijk je wat verder terug, dan liggen de . huizenprijzen gemiddeld op ongeveer hetzelfde niveau als in mei 2003. Sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 zijn . huizenprijzen zo n 19 procent gedaald. .....
lees meer ...


Huizenprijzen ruim 20 procent te hoog

NU.nl . . . . Huizenprijzen ruim 20 procent te hoog . NU.nl . . Dat blijkt uit data van de Bank of International Settlements die de . huizenprijzen van diverse landen afzet tegen zowel inkomens als huurprijzen. Ten opzichte van huren zijn koopwoningen in Nederland niet veel duurder. . . . . .
lees meer ...


Hausse aan koopwoningen

In 2030 zullen de babyboomers (geboren tussen 1945 en 1960) in groten getale hun koopwoningen verlaten. Nu al komen door de uitstroom van oudere huishoudens jaarlijks circa 30.00 koopwoningen vrij. In 2030 zullen dat er 50.000 zijn. Dat evenveel als de totale jaarlijkse nieuwbouwproductie aan koopwoningen van vóór de kredietcrisis.
lees meer ...


Gemiddelde WOZ-waarde Nederlandse huizen lager dan in 2007

De gemiddelde WOZ-waarde van Nederlandse huizen was begin 2014 ruim 5 procent lager dan een jaar eerder. De door de gemeente vastgestelde huizenwaarde kwam uit op 211.000 euro, lager dan in 2007 gemiddeld was.
lees meer ...


Huizenprijzen stijgen wederom in juli

NU.nl . . . . Huizenprijzen stijgen wederom in juli . NU.nl . . . Huizenprijzen stijgen wederom in juli Foto: Hollandse hoogte. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De . huizenprijzen stegen met 1,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. . . Huizenprijzen opnieuw gestegenTelegraaf.nl . . . Huizenprijzen al vier maanden in de plusNederlands Dagblad (abonnement) . . Bestaande koopwoningen voor de vierde maand op rij duurderCentraal Bureau voor de Statistiek . . NOS op 3-DeAandeelhouder.nl . . alle 6 nieuwsartikelen raquo; . .
lees meer ...


Meer woningmarktnieuws in het totale nieuwsoverzicht

Nuttige items


Prijsverloop.nl - Alle huizenprijzen van Nederland
Waarde ontwikkeling woningen | Huizen prijsverloop | Gemiddelde huizenprijzen Nederland | Alle koophuizen