Adblocker active!

You are running an adblocker extension in your browser. If you wish to continue to this website you should disable it for this website and click Continue.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website

De waarde van een woning bepalenIedereen die een woning koopt heeft de angst teveel te betalen.

Waardebepaling woning

Het bepalen van de waarde van een woning is geen exacte wetenschap, maar rekening houdend met verschillende factoren kan de waarde nauwkeurig bepaald worden. Hieronder staat beschreven hoe je de waarde van een woning kunt bepalen met behulp van huizen.prijsverloop.nl

Zoek prijzen in postcodegebied

Stap 1: bekijk met de postcode van de woning wat de prijzen zijn voor andere vergelijkbare woningen op dezelfde lokatie

De waarde van een woning is gebaseerd op vraag en aanbod en niet op de intrinsieke waarde (wat het kost om hetzelde huis te bouwen op die plek). De beste manier om de prijs van een woning te bepalen is door recente vraag- en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen op dezelfde locatie als basis te nemen voor de waardebepaling, daarbij rekening houdend met waardevermeerderende (of verminderende) factoren en prijsontwikkeling van huizen in die buurt.

Stap 2: gebruik de prijsontwikkeling voor het postcodegebied waarin de woning staat om te bepalen wat de getoonde prijs op dit moment zou zijn

Samen met de gemiddelde prijsontwikkeling van de buurt en het prijsverloop van de vraagprijzen biedt dat nuttige informatie om de huidige waarde van een huis te kunnen inschatten. Trek daarvoor de gemiddelde stijging en/of daling door vanaf de meest recent verkochte vergelijkbare woning.

Stap 3: kijk welke verschillen in waardevermeerderende factoren er zijn om het exacte prijsverschil met de gevonden huizen te bepalen

De waardevermeerderende factoren, waarmee je de waarde van een specifieke woning nog nauwkeuriger kunt bepalen, kun je hier vinden:Waardevermeerderende factoren.
Als het huis dat je op het oog hebt niet geisoleerd is en het huis waarvan je de verkoopprijs weet wel, trek het bedrag dat isolatie zou kosten dan af van die gevonden verkoopprijs om de waarde te bepalen.

Het kadaster

Bij het kadaster kun je tegen betaling opvragen wat de verkoopprijs is geweest van een specifiek huis. kadaster.nl. Een kadastraal bericht eigendom geeft je exacte informatie over de laatste transactie voor een specifiek huis (object). Je kunt ook opvragen welke transacties er in een straat zijn geweest via het koopsommen overzicht . Hierin staat voor hoeveel de huizen in de straat zijn verkocht. Met de woningwaarde-index van het Kadaster kun je uitrekenen wat de verkoopprijs voor het huis nu zou zijn.

.

Woningmarktnieuws.

Starters op woningmarkt krijgen het in 2015moeilijker

In 2015kunnen Nederlanders minder hypotheek krijgen voor deaankoop van een huis, blijkt uit een nieuwe berekening vanHypotheek Visie. Dat heeft vooral gevolgen voor de jonge starter opde woningmarkt.
lees meer ...


Hypotheekrente volgend jaar verder omlaag

BNR Nieuwsradio'Hypotheekrente volgend jaar verder omlaag'BNR Nieuwsradio quot;Dat zou je wel verwachten, maar er zijn natuurlijk ook andere factoren die precies de andere kant op werken. Bijvoorbeeld de nieuwe hypotheeknormen van het Nibud die minister Blok integraal heeft overgenomen, waardoor je uiteindelijk minder kan lenen.ECB drukt hypotheekrenteFinancieele Dagblad (Registratie)alle 3 nieuwsartikelen raquo;
lees meer ...


Huizenprijzen in oktober harder gestegen

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in oktober met 2,2 procent gestegen ten opzichte van oktober vorig jaar.
lees meer ...


Stijging huizenprijzen valt tegen

De huizenprijzen zullen volgend jaar minder hard stijgen dan eerder verwacht. Dat komt door de strengere hypotheeknormen van het kabinet.
lees meer ...


Nóg minder hypotheek: starters wéér de klos

AD.nlNóg minder hypotheek: starters wéér de klosAD.nl... maar denkt dat een groot deel van deze groep nu ook al niet staat te springen om een huis te kopen. ,,Het zijn ook mensen die in de sociale huursector zitten en geen behoefte aan een koophuis hebben, quot; vermoedt Hans André de la Porte van Eigen Huis.
lees meer ...


Meer woningmarktnieuws in het totale nieuwsoverzicht

Nuttige items


Prijsverloop.nl - Alle huizenprijzen van Nederland
Waarde ontwikkeling woningen | Huizen prijsverloop | Gemiddelde huizenprijzen Nederland | Alle koophuizen